Welke aanhangwagen past bij mij?

De aanhangwagens

1. Bakwagen (wielen naast de bak)
Dit is de oldskool aanhangwagen. En nog steeds erg populair.
Voordelen: de laadvloer ligt op de as(sen) waardoor deze wagens erg stabiel zijn en een excellent rijcomfort leveren. Je merkt amper dat je aanhangwagen bij hebt. Voorbeelden: klassieke houten of aluminium bakwagens. Deze wagens zijn vaak voorzien van een handige bindreling, en kunnen uitgerust worden met een voorrek, loofrek, huif e.a.


2. Plateauwagens (wielen onder de bak)
Bij deze wagens ligt de laadvloer boven de assen en wielen. Meest verkochte type in Europa vandaag.
Voordelen: spoorbreedte van de wagen t.o.v. de laadbreedte loopt exact gelijk. Elke centimeter breedte is nuttig.
De laadvloer is niet enkel vanachter maar ook via de zijkanten bereikbaar. Ideaal voor bv laden en lossen met een heftruck. Deze wagens worden vandaag bijna uitsluitend geleverd met een kleine maat wielen waardoor wegligging uiterst comfortabel is. Deze wagens worden o.m. geleverd met zijborden, die verhoogd kunnen worden met extra borden, loofrekken of een huif voor maximaal laadvolume. Kunnen uitgerust worden met geïntegreerde oprijplaten voor het vervoer van rollend materieel.

3. Kippers (wielen onder de bak)
Met dezelfde voordelen als bij de hierboven genoemde plateau hebben deze types daarenboven een op scharnierend kippend boven chassis. Hierdoor wordt het lossen van allerlei lading zoals zand, stenen, puin, tuinafval, etc. een fluitje van een cent. Deze wagens worden geleverd als enkelzijdig kippend (alleen achterwaarts) of driezijdig kippend (achter, rechts en links). Ook heeft men bij deze wagens de keuze tussen handmatig kippen of kippend met een elektrische pomp. Kunnen uitgerust worden met geïntegreerde oprijplaten voor het vervoer van rollend materieel.

 

4. Machinetransporters  (wielen naast de bak)
Met dezelfde voordelen als de bakwagen zijn deze type wagens specifiek ontwikkeld voor het vervoer van zwaar rollend materieel zoals kleine graafmachines, hoogwerkers, e.a. Zeer robuust gebouwde wagens voor zware inzet. Steeds uitgerust met oprijplaten of oprijklep.

5. Auto-multitransporters (wielen onder de bak en wielen naast de bak)
Deze types worden zowel gebouwd met de wielen naast de bak -om zeer comfortabel lange afstanden af te leggen, alsook in versies met de wielen onder de bak om zo over een multifunctionele wagen te beschikken die behalve het vervoer van auto’s ook voor andere toepassingen ingezet kan worden. Steeds uitgerust met oprijplaten of oprijklep.

6. Gesloten bakwagens (wielen onder de bak en wielen naast de bak)
Aanhangwagens met een hoge volledig gesloten kast. Ideaal voor het vervoer van delicate goederen die beschermd moeten worden tegen weer en wind. Vaak in witte uitvoering maar ook andere kleuren zijn beschikbaar. Met veel mogelijke opties zoalsdeuren, kleppen en oprijmogelijkheden. Deze wagens worden ook aangeboden als frigowagens. Ideaal voor het vervoeren en tijdelijk stockeren van voedselproducten etc.

7. Vee trailers
Vee trailers worden specifiek gemaakt voor het vervoer van vee. Deze trailers zijn in verschillende maten beschikbaar.

8. Paardentrailers
Paarden trailers zijn er in alle soorten en maten en zijn specifiek gemaakt voor veilig voervoer van uw paarden. Paardtrailers zijn in allerlei maten en uitvoeringen verkrijgbaar.

Hieronder vindt u enkele aanhangwagens uitgelicht

veewagen

Transporter

Kipper

plateau aanhangers

Open bakwagen

gesloten bakwagen